A Home Staging célja: a lakásban rejlő potenciál kiemelése.

Az ingatlan eladás előtti felkészítése (vagyis a Home Staging) eredményeképpen a legalább jó állapotú lakások piacképessé válnak, vagyis megmutatják a legjobb arcukat és a bennük rejlő lehetőséget, hogy ne kelljen a vevők fantáziájára hagyatkozni. A felkészítéssel tehát ELADHATÓ termékké varázsoljuk az otthonunkat, magasabb színvonalra emelve azt! Így valódi értéknövekedést tudunk elérni. Az ingatlanok felkészítésekor olyan értéket teremtünk, ami a vevők számára milliókat ér!

Amikor piacra dobjuk az ingatlanunkat, a legfontosabb, hogy kitűnjünk a kínálatból, hogy felkeltsük a célcsoport érdeklődését, vagyis hogy a vevő megláthassa jövendőbeli otthonát, abban amit mi kínálunk számára. 

Egy átlagos ingatlanhirdetésben a lakásainkat nem a méltó módon mutatjuk be, sem szövegesen, sem vizuálisan. Éppen ezért tűztük ki az MSP Home Staging küldetéseként, hogy a szemlélet elterjesztésével és a tudás átadásával minőségi lakások és ingatlanhirdetések piacává változtassuk a hazai ingatlanpiacot. 

Miért van szükség a Home Stagingre?

Nagyon egyszerű: mert 100 emberből csak 4 látja a terekben rejlő lehetőséget, a többi 96-nak meg kell mutatni! 

Két alapvető hiba szokott lenni az ingatlanok piacra dobásakor: az sem jó, ha túlzsúfoltan, lakottan, saját életterünket tárjuk a vevők elé, de az sem célravezető, ha egy teljesen üres lakást kínálunk. Az igazság a kettő között van, vagyis egy jól átgondolt, megfelelő mennyiségű, méretű és minőségű bútorral berendezett, tágas, világos és harmonikus teret hozunk létre, ami teljesen személytelen és semleges, de a helyiségek funkcióit jól kiemeli és bemutatja az életérzést is, felkeltve a vevőben a vágyat, hogy itt akarjon élni.

Jegyezzük meg, hogy ahogy élünk azt nem lehet megmutatni az ingatlanhirdetésben, mert más lakni egy lakásban és más eladni azt!

Egy rövid történet: Egy budai lakást eredetileg 26 millióra, maximum 27 millióra becsülte az ingatlanos, kevesebb, mint fél millió forint költéssel teljesen új arculatot kapott a lakás, s ezzel, hogy a legjobb arcát sikerült megmutatni 1 hónapon belül 29,5 millióért gazdára talált az eladó elégedettségére és a vevő nagy boldogságára! (előtte több, mint egy évig hirdették hiába!) Ez az a happy end, amiért érdemes dolgozni, ha mindkét fél maximálisan elégedett: a vevő meglátta jövendőbeli életterét a lakásban, az eladó pedig végre tovább tudott lépni, a lehető legtöbbet kihozva az eladásból! Így mindenki nyert az ügyleten!

 

Ha szeretnéd tudni hogyan merülj el a témában, ajánlom figyelmedbe különféle kurzusainkat személyesen vagy online videókurzus formájában. Kattints ide 👇