A sikeres ingatlaneladás kulcsa az MSP home stagingEgy fiatal budapesti házaspár 1,5-2 éve szerette volna eladni belvárosi lakását, ám nem jártak sikerrel. Majd összehozott minket a sors, és újjávarázsoltuk az eladásra váró ingatlant a Home Staging segítségével!

Egy új lakásnál is nagyon fontos, hogy be legyen rendezve a meghirdetés pillanatában, a terek így mutatják meg igazi méretüket. A lakásfelkészítés egyik legfontosabb eleme a hangulat kialakítása, ezért elengedhetetlen a megfelelő dekoráció pontos elhelyezése. Egy kis tapéta, új textil, egy-két dekorációs elem a megfelelő helyre és máris látványosabb a tér!

Ennél az ingatlannál is nagyon fontos volt, hogy már belépéskor elvarázsolódjunk, mert az első benyomás itt is kulcsfontosságú. A Budapest belvárosában lévő lakás színeinek kiválasztásánál meghatározó volt, hogy visszafogott, de ne unalmas színeket válasszunk.

Tovább haladva a lakás belseje felé a nappali és a konyha egy légtérben található, így egy nyugodt, szellős közösségi teret hoztunk létre, ami rögtön maradásra bírja az oda belépőt.

A hálószobáknál szintén lényeges volt, hogy külön-külön meg tudják mutatni milyen lehetőségeket rejtenek magukban. A lakás rekreációs központjában, a fürdőszobában az otthonosság érzete miatt kellett egy-két jól elhelyezett kiegészítő .

Ezúttal is egy óriási Home Staging bravúr valósult meg ebben a belvárosi gyöngyszemben.

Nappali harmónia egy kalsszikus home staging után

Igénybe vett szolgáltatások:

 • lakáskeresésben nyújtott segítség,
 • tanácsadás,
 • lakberendezési tervezés,
 • teljes körű kivitelezés,
 • projektvezetés,
 • home staging szolgáltatások,
 • ingatlan értékesítési marketing,
 • értékesítés folyamatának támogatása

A befektetési céllal vásárolt 2 szobás lakás teljes körű felújítása rekord idő alatt (6 hét) lezajlott. Az eredmény egy világos, harmonikus, idilli, tágas élettér, amelyet az új tulajdonos végtelen örömmel vett birtokba.

A cél ebben az esetben egy olyan populáris ízlésnek megfelelni, amely a lakást keresők többségét lenyűgözi. A lágyság, a finom színek és a tökéletesen kidolgozott részletek méltán vívták ki mind a megrendelő, mind a lakást keresők elismerését. A lakás többféle célcsoport számára nyújtott kiváló lehetőségeket. Ebben az esetben a cél a mihamarabbi értékesítés volt, maximális megtérülést biztosítva ezzel a befektetőnek.

home staging es a styling hatalmaAz első feladat az volt, hogy megtaláljuk az alkalmas, jó alapadottságokkal rendelkező (panorámás, nyugodt, mégis központi elhelyezkedésű, hegyvidéki zöldövezeti) ingatlant, ami nyújt valami pluszt is a majdani vevő számára. A szakszerű segítség már ezen a ponton elkelt. Majd amikor megtaláltuk a tökéletes lakást, következhetett a tervezés, a beépített termékek beszerzése és a kivitelezés. Az átalakítás elkészültével a nagy sikerű home staging szolgáltatással, majd a fotózás és az ingatlan értékesítési marketing koncepciójának felépítése következett. Elkészültek a fotók, az alaprajzok, a lakást bemutató egyéni honlap, a lakás emlékeztető összeállítása és kezdődhetett a hirdetés. 2 nap elteltével becsöngettek a várva várt vevők, akik néhány hét leforgása alatt birtokba is vették álmaik otthonát.

Ebben a történetben mindenki azt kapta, amire vágyott: a vevők egy lenyűgöző, csodás és kész otthont, aminek előnyeit maximálisan meg tudtuk mutatni, így azok magától értetődőek voltak számukra is, a megbízóm is maximálisan elégedett lehetett, hiszen alig 2 hónap leforgása alatt kiváló megtérülést biztosítva forgatta meg pénzét, illetve csapatunk is boldog volt, hiszen a filozófiánk testet ölthetett: Szépet alkottunk és Örömet adtunk, minden részt vevőnek!

A fotókat Kiss András készítette.

A tükör, mint térnövelő eszköz

Igénybe vett szolgáltatások:

 • Home staging szolgáltatások (tanácsadás, lebonyolítás, styling)
 • Értékesítési marketing stratégia (fotózás, egyedi értékesítési honlap, hirdetési csomag, emlékeztető összeállítása)
 • Értékesítés folyamatának támogatása

A megbízókkal már a korábbiakban is jól tudtunk együttműködni, ezért, amikor kinőtték korábbi lakásukat megkerestek, hogy segítsek annak értékesítésében is. A home staging-nek és a kidolgozott értékesítési marketing stratégiának köszönhetően 2 nap alatt sikerült eladni a kivételes adottságú ingatlant.

Tehát újabb feladatok vártak rám, ezúttal a lakás mihamarabbi és a lehető legjobb áron való értékesítése következett! Mivel megbízóim maximálisan megbíztak bennem, nyitottan álltak hozzá az általam javasolt változtatásokhoz, hiszen tudták siker koronázza majd lépéseinket és minden befektetett energia és pénz többszörösen megtérül majd.

Ebben a szépen átalakított, szinte új lakásban, csak néhány eszközt kellett bevetnünk a lakás felkészítése érdekében. A lakásban elvégzett néhány utolsó felújítási munkálat, egy újabb tisztasági festés, a funkcióknak megfelelő elrendezés, majd a dekorálás után jöhetett a fotózás és a komplett marketing anyag összeállítása (honlap, hirdetési szöveg, emlékeztető brosúra), végül a hirdetés elindítása.

Mindezek után megbízóim az ingatlan-értékesítést is rám bízták, abban bízva, hogy így még hatékonyabb lesz az eladás, túl azon, hogy ők nem akartak ezzel foglalkozni, és nem is tudtak időt szánni rá, úgy gondolták jobb, ha az arra alkalmas ember veszi kézbe az értékesítést. Várakozásainkat és reményeinket felülmúlva a maximális felkészülésnek és a home staging technikáknak köszönhetően a lakás 2 nap alatt vevőre talált a meghirdetett borsos áron, milliókat nyerve a tulajdonosoknak!

A szóban forgó lakás valóban kiemelkedő adottságú volt. Az ingatlan elhelyezkedése, a lakás funkcionális elrendezése, a maga 67 négyzetméterén a lehető legjobb életteret nyújtotta bármely, a célcsoportba tartozó vevő számára. Ezeket az adottságokat kívántuk megmutatni mind a képeken, mind a hirdetés egészében, illetve a megtekintéskor, a valóságban is. A legnagyobb dicséret az volt, hogy a kitűnő fotók ellenére nemhogy csalódás érte a lakásba érkezőket, hanem a helyszíni megtekintéskor a lakás még jobbnak mutatkozott, mint azt korábban elképzelték a vevőjelöltek, elérve, hogy azonnal beleszerettek a lakásba, azt mindenképpen Otthonuknak akarták tudni. Az első benyomás annyira jól sikerült, hogy több ajánlat is érkezett a 2 nap leforgása alatt, amik közül a tulajdonos választhatott.

A siker garantált volt! A koncepció teljesen kitalálásra került és a megvalósítás 100%-ig megtörtént. Minden részlet a helyére került.

Ez a legjobb megoldás, a végeredmény szinte előre borítékolható az értékesítési kívánt ingatlanok szinte mindegyikénél. Ráadásul Ez a siker minden ingatlan-eladó előtt példa lehet, hiszen nem csak ez az egy eset bizonyítja, hogy a módszer működik. Még ha nem is ennyire komplex módon próbálkozunk a felkészítéssel és az értékesítéssel, akkor is sok apró lépést megtehetünk a sikeres eladás érdekében. Persze a biztos siker a komplex megoldással garantálható leginkább!

A fotókat Kiss András és Kerekes Kata készítette.