Impozáns Home Staging impulzusok a nappalibanÜgyfelem az A Mi Otthonunk címlapján megjelent cikkem kapcsán talált rám és a blogomra! Azzal hívott fel, hogy a cikk olvasása után a blogomat áttanulmányozva arra jutott, hogy rám van szüksége és a Home Staging-re, menjek el hozzá és tegyünk valamit, hogy az immár több mint 1 éve meghirdetett dunaparti házát végre eladja!

“Első lépés az ingatlanfelkészítésben”

Először is elbeszélgettünk a helyzetről és a ház paramétereiről, hogy tudjam a részleteket, majd néhány nap múlva személyesen is tisztelemet tettem a házban. Meglepetésemre nagyon szép házban találtam magam, és elsőre az ára sem tűnt magasnak, bár akkor még nem ismertem azt a piaci szegmenst, ezért csodálkoztam, hogy miért nem sikerült már eladni ezt a házat. Aztán rájöttem, hogy valószínűleg csak én látom a ház értékeit, a vevők azonban nem! A ház nem mutatta meg a benne rejlő lehetőséget! Az első találkozáskor elsősorban a tulajdonost kell megismernem, az ő helyzetét és szempontjait, és minden a házhoz és az értékesítéshez kapcsolódó információt. Az ő vágyai, céljai nekem a legfontosabbak. Olyan kérdéseket teszek fel, amiken jellemzően nagyon meglepődnek, de aztán később mindig kiderül, hogy ezek a legfontosabbak az értékesítés sikere érdekében!

Home staging életérzés

Igénybe vett szolgáltatások:

  • home staging szolgáltatások,
  • értékesítési marketing
  • értékesítés folyamatának támogatása (folyamatos konzultáció és tanácsadás)
  • értékesítésben nyújtott segítség

A középkorú házaspár azzal a kéréssel keresett meg, hogy segítsek a lakásuk értékesítésében.

Eladásra készítettük fel (Home staging alkalmazásával) a 4 szobás, szép kerttel rendelkező lakást. A cél a meglévő adottságokból kihozni a legtöbbet, mihamarabb és jó áron értékesíteni. Feladatunk home staging technikákat alkalmazva megalkotni a lakás legjobb képét, elkészíteni az értékesítési marketing anyagot, bemutatni a lakást. Az értékesítés során rengeteg praktikát lehet bevetni, amelyeket alkalmaztunk is, így az ingatlan értékesítése csak sikerre lehet ítélve. A megalapozott szaktudás alkalmazása mindig beváltja a hozzá fűzött reményeket és a befektetett energia és az anyagi ráfordítás is mindig megtérül.

Közben elkezdődött a következő munkafázis is, amelyben az igényeknek megfelelő lakást kutatjuk fel, majd a vágyott otthon kialakítása következhet.

A hálószoba, mint vonzó termék

A lakás tulajdonosai hosszas tanakodás után döntöttek, eladják lakásukat és nagyobba költöznek. Ezért megkezdődött az új lakás felkutatása, és a felkészülés a lakásuk eladására. Mivel nem tudhattuk, hogy mennyi idő kell az új otthon megtalálásához, 3 szintű Home Staging és eladási stratégiát állítottunk fel.

Az első esetben, amennyiben hamar meglesz az új otthon, inkább az újra áldoznának sok pénzt és energiát, hogy az álmaiknak megfelelő legyen, így az eladandó lakásnál csak a legszükségesebbeket végzik el az irányításunkkal, kiegészítve profi ingatlan marketinges eszközökkel, csodás fotókkal kísérve. A második lehetőség némi felújítás/átalakítás lett volna, amiben is új fürdőszobát és/vagy konyhát, illetve új hidegburkolatokat kapott volna a lakás. Természetesen itt is kiegészítve a komplett marketing anyaggal. A harmadik lehetőség pedig a teljes körű felújítás lett volna, amiben szinte mindent újjávarázsoltunk volna, lenyűgöző, minden igényt kielégítő enteriőröket létrehozva, amelyért akár felárat is megfizetnek a vásárlók, azáltal, hogy semmi teendő nincs a lakással, valóban csak költözni kell. Persze ez csak akkor működik, ha Home Staging szakember csinálja.

Ebben az esetben szigorú költségkeretet kell betartani szem előtt tartva a megtérülést és azt, hogy a végeredmény valóban lenyűgöző legyen. Ha elvégzünk egy komplett átalakítást, úgy ahogy azt mi gondoljuk nagy valószínűség szerint nem fogjuk tudni érvényesíteni az eladásnál a befektetett milliókat. A kényes egyensúly talán ebben az esetben a legfontosabb, mérlegelni kell, hogy mi az amit még megéri elvégezni, mert nagyon sokat dob az összhatáson, vagy funkcióban ad hozzá sokat, és mi az amit nem. Félre kell tenni azt, hogy nekünk mi tetszik és magunknak hogy csinálnánk, csak az számít, hogy a vevők mit kívánnak.

Fontos elmondani erről a konkrét lakásról, hogy a budai zöldövezetben fekszik, kiváló adottságokkal rendelkezik és ebben az esetben a racionálisan megtervezett felújítási munkák és a kiadások szinte 100%-os biztonsággal megtérülnek egy eladásnál, azonban a fent leírt kötöttségek mentén! Ahogy azt korábban említettem ennek a kényes egyensúlynak a megtalálása minden lakásnál szakértői mérlegelést követel.

Tágas világos ingatlan a végeredménye a home stagingnek. Az intenzív lakáskeresés eredményeképpen 2 héten belül megtaláltuk a hőn áhított új otthont, így megbízóink ekkor már hamar döntésre jutottak. Mivel az új lakás teljes átalakítást és felújítást igényelt, a első verzió mellett döntöttek. A régi fűrészporos tapéta eltávolítása után egy visszafogott színvilágú falfestés és díszítőtapéta felrakása következett, illetve a javasolt változtatások elvégzése után elkészült a részletes lakáseladási marketing koncepció is. A lakás jelentős átalakuláson ment keresztül néhány hét leforgása alatt, a végeredmény látványos lett. Miután a lakást rendbe tettük (sok munka volt vele), a fotózást a tulajdonos végezte az instrukcióink alapján, ezzel is megkímélve magukat egy újabb kiadástól.

Miből állt az ingatlan értékesítési marketing koncepció ? Nézzük a meghirdetést… A megfelelő célcsoportok kiválasztása után az csodás fotókkal elkészült a lakást bemutató honlap, vonzó, részletes szöveggel jelent meg a hirdetés az interneten, színes és méretezett alaprajz készült, a ház homlokzatára hirdetési táblát helyeztünk el, elkészítettük a lakás összefoglaló emlékeztetője, amely a lakás megtekintésekor kerül átadásra a vevőjelölteknek. S végül miután a lakás teljes felkészítésen esett át, a tulajdonost is fel kellett készíteni a lakás bemutatására, hogy mit tegyen vagy épp ne tegyen.

Harmonikus nappali

A Home Staging napok alatt bizonyított újra, és az általam berendezett lakás 10 nap alatt talált gazdára.

A lakást már 2 éve árulta a tulajdonos ingatlanos segítségével és anélkül is, sikertelenül. Az utolsó időszakban már az árat is csökkentette, ám egyetlen ajánlatot sem kapott. Miután a korábbiakban bemutatott módon felkészítettük a lakást az eladásra, felkerült a hirdetés az internetre és egy hatalmas fordulat következett.

A fotókat látva még aznap jelentkezett egy érdeklődő, aki szerette volna megnézni a lakást. Megérkezését követően több mint 1 órát töltött ott, kellemesen elbeszélgetve a tulajdonossal, ahol már az adásvételi szerződés részletei is szóba kerültek. Másnap reggel izgatottan hívta a tulajdonost, hogy egész éjszaka nem aludt, alig várta, hogy reggel legyen, és elmondhassa, hogy újra szeretné látni a lakást, ezúttal a családtagjaival együtt, és szeretnének ajánlatot is tenni! Az érdeklődő elmondta, hogy eredetileg nem is ilyen méretű lakást szeretett volna, de úgy érzi, hogy ebben a lakásban megtalálta az igazit, s ezért a hiányzó 2,5 millió forintot hitelként felveszi, hogy megszerezhesse az álomlakást!

Ez az igazi sikerstory, amikor az eladó és a vevő is boldog! Hiszen a vevő megkapta az álomlakást, ahol minden az ő igényeire van kitalálva és pont olyan, amilyenre vágyott, az eladó pedig 2 év után végre sikerrel lezárhatta a lakáseladási projektet, nem is akár milyen eredménnyel!

Az ingatlanfelkészítésre előzetesen költött 450 ezer forintos összeget (munkálatok és a komplett Home Staging) is beszámítva nagyságrendileg 3 millió forinttal lett gazdagabb. Egy ilyen értékű lakásnál ez az értéknövekmény rendkívül kiemelkedő nyereségnek számít! Ugyan, ki keres ennyi pénzt 1,5 hónap alatt?

A tulajdonos rendkívül hálás volt és utólag nagyon boldog, hogy mindvégig hallgatott rám és bízott bennem, én pedig rendkívül büszke vagyok rá, hogy kitartott és kőkeményen végigcsinálta a lakásfelkészítés az eladásra teljes folyamatát.

NE FELEDJÜK! CSAK 1 TÖKÉLETES VEVŐT KELL TALÁLNUNK! Ha megfelelő módon kínáljuk a lakást, akkor ez nem egy lehetetlen küldetés, sőt rendkívül eredményesen sikerülhet!

Röviden összefoglalva ezt tudja az MSP Home Staging!

Ha Ön is hasonló cipőben jár, mint amiben néhány hete még Megbízóm is, vagyis nem sikerül eladni házát/lakását, akkor várom hívását, mert együtt biztosan sikerülni fog!

Tárcsázzon, hogy Ön is kézbe vegye álmai megvalósítását!

Í​zl​é​ses, ​ú​j nappali, sok izgalmas lakberendez​és​i ​ö​tletekkel

A Budapest közeli településen néhány éve adtak át egy házat, benne az eladásra szánt lakásokkal, amelyek Home Staging-re, azaz lakás felkészítésére kértek fel. A ház a mai kor igényeihez maximálisan illeszkedve geotermikus fűtéssel, wellness részleggel és modern designnal épült meg. Két lakást szerettek volna megbízóim eladni és úgy látták, hogy muszáj egy kicsit hozzányúlni a meglévő adottságokhoz, és berendezni legalább az egyik lakást, mert üresen nem mutatja meg a benne rejlő lehetőséget. A Budapest melletti üres lakásnál éppen ezt tudjuk a Home Staging alkalmazásával megtenni! A feladat tehát megálmodni a lakás legjobb arcát, amiben kijelöljük a funkciókat, ezen túl hangulatot vinni a térbe, ami szintén segít, hogy a vevő beleképzelje magát leendő otthonába.

A lakások nappali + 2 hálószobásak, 3 fős családnak nyújtanak kellemes és kényelmes lakhatást. Célcsoportunk ez esetben a fiatal családok, vagy babát tervező párok, akik értékelik a minőséget, a szépséget és a modern stílust. A családokon, párokon kívül egyedülállóknak is kiváló életteret biztosíthatnak ezen lakások. Számukra kell megmutatni a lakás nyújtotta lehetőségeket, az eladásra történő lakásfelkészítés módszerének segítségével! A 2 ingatlan ugyanolyan elosztású, az egyik földszinti és kerttel rendelkezik, a másik, első emeleti 2 erkéllyel, így ki-ki igényeinek megfelelően választhatja ki, hogy melyiket szeretné inkább. A berendezett lakás alapján a vevők mindkettőt el tudják képzelni otthonukként, s így az igényeiknek megfelelőbb lakást választhatják. Ilyen kivételes lehetőséggel sem sokszor találkozhat a vevő!