MSP design styling

Megbízóim a júniusi Otthon Magazinban megjelent Home Staging cikk alapján találtak rám, és hamar kiderült szakértői munkára van szükség, hogy a régóta árult lakásuk elkeljen.

Személyes látogatásom alkalmával átbeszéltük megbízóimmal a fontos részleteket, miért szeretnék eladni, mikorra lenne szükségük a pénzre, mi a céljuk, mennyit tudnak áldozni, hol fognak lakni, ki tudnak-e költözni, hova pakolják a felesleges holmikat? Látogatásom után kaptak tőlem egy hosszú listát az elvégzendő feladatokról, majd önállóan megkezdték a pakolást, szanálást. A meghirdetéshez csak a fontos bútorok maradtak a lakásban, a többit sikerült jó áron eladni! Így tárolni vagy elszállítani sem kellett őket. Ezután egy frissítő festést kapott a lakás, két helyen pedig diszkrét, visszafogott tapétát, ami nagyon szépen kiemelte a fontos részeket!

A takarítás után pedig jöhetett is a styling és a fotózás.

A lakáson már a festés, tapétázás és szelektálás után is nagyon nagy változás mutatkozott. A tulajdonosok sok energiát fektettek bele, ám styling nélkül eléggé sivár volt még a tér. De jöttünk, láttunk és órákon át stylingoltunk, hogy a csodás fotók elkészülhessenek, és végre meghirdetésre kerülhessen ez a türkiz-pink vattacukor!

A nappalinál csak néhány jól elhelyezett tárgyra volt szükség, persze ez a legnehezebb! A konyhában szintén csak néhány apró kiegészítő hiányzott: gyümölcsök, péksütemény és egy kis pink és türkiz. Az ebédlőbe a sötét asztal helyett fehéret tettünk, ami amellett, hogy kisebb méretű, jobban megy a jelenlegi színekhez, ráadásul a térben sokkal jobban mutat. Az asztalt elfordítottuk, kivettük a szőnyeget és a falat feldobtuk színben harmonizáló falmatricával, milyen más így, ugye? Mindkét hálószoba egy kis fűszert kapott, ami rögtön feldobja a látványt. pl: egy sivár ágy és a polc helyett némi szín és kiegészítő, de persze vigyázni kellett, nehogy túl sok legyen.

Keressük a különbségeket az előtte-utána képeken és elemezzük az érzést, amit egyik vagy másik fotó alapján érzünk! Nagyon finom különbségekről van szó, ám a hatás óriási! Az alábbi képgalériában az eredeti állapotot és a végeredményt bemutató fotók láthatóak összepárosítva, a terek egészen másképp hatnak az ingatlanfelkészítés előtt és után.

Ha úgy érzi a Home Staginggel egyedül is elboldogul a tanácsaim alapján, ám a stylingnál megakadt, akkor is várom megkeresését! Együtt sikerülni fog eladni!

A stylingolt képeket Jurassza Zsófi készítette (www. jurassza.com)

Galériaképek megtekintése

A dekorációk is a helyükre kerültek

Ez a Home Staging előtt álló kis fürdőszoba a lehető legrosszabb tulajdonságokkal rendelkezett. Mikor beléptem a térbe egy fekete csempével burkolt, rossz kiosztású kis helyiségben találtam magam, így teljesen egyértelmű volt, hogy itt megérett az idő a home stagingre!

Ennél a kis térnél, két nagyon fontos szabályt kellett figyelembe vennünk. Az egyik, hogy funkciójában jól átgondolt legyen, illetve, hogy világos színekkel növeljük az amúgy is kis teret. Ezért első lépésként a kádat és a mosdót kellett elbontani a helyéről, majd ezt követően a fekete csempétől kellett megszabadulnunk. Miután a két funkció felcserélődött, a kád átkerült a mosdó helyére a falfülkébe, ez áltál lehetőséget adva egy nagyobb mosdó és mosdószekrény elhelyezésére, és a fekete csempét is lecseréltük bézs színűre, egy tágas, világos és könnyen használható fürdőszobát kaptunk.

A képek a fürdőszoba Home Staging folyamatán vezetnek végig, megmutatva a letisztult, csodás végeredményt.

Galériaképek megtekintése

Lakásfelkészítésnél az első benyomás a legfontosabb

A megbízói feladat:

  • lakáskeresési tanácsadás
  • 3 szobás lakás teljes körű átalakítása, lakberendezési tervezése, berendezése egy fiatal házaspár és hamarosan születendő babájuk részére
  • kivitelezés projektvezetéssel

A Mi Otthonunk magazin 2012. májusi számában bemutatkozott a lakás.

Egy fiatal értelmiségi házaspár pályám elején, azzal a kéréssel keresett meg, hogy véleményezzem az általuk kiszemelt lakást annak megvásárlása előtt. Eredeti állapotában a lakás magán viselte az idő nyomait, ugyanis évek óta nem lakták azt, illetve a 30 évvel azelőtti megépülése óta semmin sem változtattak rajta a korábbi tulajdonosok.

A lakás ugyan nem felelt meg a funkcióbeli elvárásoknak, azonban a lehetőség benne rejlett – ezt észrevéve és a megbízóim számára nyilvánvalóvá téve döntöttünk, ez a lakás lesz a megfelelő. A tökéletes tájolás, a sok ablak, illetve az, hogy a lakáson belüli összes fal bontható volt, kiváló alapot biztosított a teljes megújuláshoz és az átalakuláshoz. A lakás befektetési szempontból sem volt utolsó, hiszen a szobákból és az erkélyről Budapest panorámája tárult elénk, hegyvidéki látvánnyal körülölelve, így gyönyörködtetve az ott lakókat.

S miután az együttműködés ilyen gördülékenyen indult, a feladatom folytatódott, így az általam megálmodott ötletek a valóságban is testet ölthettek. A gondos tervezést, a hetek alatt lezajló felújítás követte, majd a lakás berendezése.

Az átalakítás után a belépő a korábbi szűk, használhatatlan folyosó helyett egy tágas étkező térbe érkezik. Innen nyílik a nappali, továbbvezetve a vendéget a csodálatos panorámát nyújtó erkélyre. A nappali egyik sarkában dolgozó került kialakításra, amelyet az általam komponált egyedi dekorációs textilfal választ el az étkezőtől. A konyha az étkezővel szerves egységet alkot, attól azonban elválasztható egy üvegbetétes dupla szárnyú ajtóval. A két hálószoba a lakás intim hátsó részében helyezkedik el, ahol a fürdőszoba is megtalálható szeparált háztartási funkcióval. A szülői háló gardróbon keresztül közelíthető meg, megkönnyítve ezzel a tárolást. A bútorok szinte mindenütt az igényeknek megfelelően egyedileg tervezettek és kivitelezettek. A cél egy megfizethető, praktikus, ám egyedi enteriőr volt.

Az átalakítás 6 hét alatt lezajlott, ami tekintve, hogy egyetlen fal maradt csak a helyén, a teljes fűtésrendszer, a villamoshálózat, a nyílászárók és minden teljes egészében megújult – rekord időnek tekinthető. A legjobb ötlet a korábbi hosszú folyosó átalakításának eredményeként megszülető tágas előtér és étkező, és az ezáltal kialakuló dolgozó sarok, és a hálószoba előterében a gardróbok. Az előszobában a rejtett tükrös gardróbok. A megrendelők a legjobban a csendet, a nyugalmat, a lakás minden pontjáról élvezhető páratlan panorámát szeretik és azt, hogy a kinti nyugalom a belső térben is folyatódik a semleges, megnyugtató színek és berendezések által. A lakás átalakításával a terek kihasználhatósága maximális és kényelmes lett, így vált tökéletessé minden.

A galériában található képeken a változás elég szembeötlő, a bal oldali kép, illetve a felső kép minden esetben az eredeti állapotot mutatja, a jobb oldali és az alsó kép, a megvalósult állapotot tükrözik.

Galériaképek megtekintése